vineri, 25 iulie 2014

Licoarea diminetii - 25 iulie 2014 - Apa vie





                                                      Apa enzimatica




Din: 
- pepene rosu
- piersica
- prune
- corcoduse
Lasate peste noapte in apa binecuvantata


    Apa enzimatică este o băutură naturală al cărui conţinut în enzime, vitamine şi minerale a fost mult îmbogăţit datorită vegetalelor proaspete şi vii care au fost adăugate în această apă.Este o băutură care nu ar trebui să lipsească nici o clipă din alimentaţia şi hidratarea ta zilnică. 




                                                       

                                                Cum se prepară/obţine apa enzimatică? 

   Apa enzimatică este foarte uşor de obţinut şi de preparat. Pentru a obţine o cantitate de apă enzimatică este necesar să parcurgi câteva etape de bază. Acestea sunt: Adaugă într-un borcan câteva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea – ingredientele le alegi după preferinţele proprii sau după fructele/legumele pe care le ai la îndemână sau sunt de sezon. Peste vegetalele din borcan adaugă apă plată până la umplerea borcanului. Aşează borcanul într-un loc liniştit pentru minim 8 ore, astfel încât vegetale din borcan să se întrepătrundă cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine şi minerale să se realizeze eficient.


 


  Nota:

  •    Dacă păstrezi borcanul într-un loc însorit sau călduros, atunci apa enzimatică va fi gata în aproximativ 8-10 ore
  • dacă păstrezi borcanul într-un loc răcoros, atunci apa enzimatică se va obţine în aproximativ 12-24 de ore, chiar până la 48 de ore.
  • de obicei, apa enzimatică pe bază de fructe se realizează cel mai repede, în aproximativ 8-12 ore dacă este păstrată într-un loc călduros, însă nu este  o regulă. Cu cât fructele stau în apă mai aproape de 48 de ore la o temperatură ambiantă, cu atât apa va deveni poate uşor acidulată (sifonată). Este foarte bună şi aşa, iar concentraţia de enzime se măreşte, ceea ce este un proces foarte benefic pentru sănătate.

    •    Dacă îţi doreşti să obţii o apă enzimatică uşor acidulată, atunci poţi să adaugi, odată cu fructele, şi un îndulcitor natural (zahăr brun, miere, sirop de arţar, etc – 30-100 grame pentru 1 litru de apă), care va favoriza declanşarea procesului de fermentaţie. După aproximativ 24-48 de ore, apa va fi uşor fermentată. După filtrare, se va păstra la rece în sticle închise ermetic.



     Sursa: http://multicrudi.ro/apa-enzimatica-o-explozie-de-enzime-vitamine-si-antioxidanti/


                                                                Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu