duminică, 2 martie 2014

Pranzul - 2 martie 2014


Salata de sfecla rosie cruda cu hrean,ulei de masline si lamaie
Salata de cruditati,morcovi,gulie,telina,ridiche neagra si porumb dulce cu maioneza de avocado si mustar...
Totul servit cu grisine integrale cu seminte de in,susan si floarea soarelui pe post de paine
Salata inspirata de video reteta Corina Bacalu de aici:
http://www.youtube.com/watch?v=ay9470N5JIw
Reteta de grisine inspirata de aici :
http://transylvaniankitchen.blogspot.ro/2013/07/grisine.html
Pofta buna 
 — cu Ingrid Brenner.




Salata de sfecla rosie:
O sfecla rosie mare se da pe razatoare cruda apoi se amesteca cu putin hrean,sare himalaya,o lingura de ulei de masline,cativa stropi de otet de mere si zeama de lamaie..
Salata de cruditati :
Se dau pe razatoarea mica,2 morcovi,o gulie medie,o telina mica,o ridiche neagra(optional dar modifica putin gustul) si 50 g boabe de porumb dulce.
Se amesteca totul cu maioneza din avocado si mustar...


Maioneza de avocado:
Un avocado se scobeste cu o lingurita si se amesteca in blender cu,2 linguritze de mustar,sare himalaya,zeama de la jumatate de lamaie si o lingura de ulei de masline


Grisine integrale:

- 400 g făină integrala
- 50 g tărâțe de grau
- 50 g semintze de in rasnite si 50 g de floarea soarelui
- jumatate de linguritza zahăr brun(sau alt indulcitor) pentru drojdie
- 1 lg sare
-15 g drojdie proaspătă
- ulei de masline
- 250 ml apă 
- 1 lg chimen măcinat 
- susan ( pus deasupra)


Pasii: 

1. Se amestecă drojdia mărunțită cu zahărul(sau alt indulcitor) și cu sarea și cu 2 lg de apă călduță.  Se lasă să fermenteze pt 15 min. 
2. Se pune apoi uleiul de masline (eu nu am mai lăsat sa fermenteze că nu prea aveam timp şi nici răbdare).
3. Se pune făina, tărâţele, semintele de fl soarelui şi in măcinat într-un vas. Se face o gropiţă în mijloc. Se 
se pune amestecul de drojdie. Se amestecă şi încet, încet se pune apa.
4. Se amesteca bine aluatul se amesteca cu chimenul  şi se frământă 10 min.
5. Se lasa aluatul la dospit o oră jumătate.
6. Se rulează apoi grisinele când aluatul este dospit.
7. Se dau la cuptor pentru cam 60 de minute sau mai mult,depinde de cuptor.


POFTA BUNA

Licoarea diminetii - 2 martie 2014

Licoarea diminetii
SmoothieByBody
Mere golden,spanac proaspat,kiwi,turmeric,ghimbir,apa binecuvantata 
Pofta buna 












Pofta buna