Humus de linte rosie cu ardei copt
Ingrediente:
- Linte rosie 200 grame - hidratata peste noapte
- Pasta de tahini (pasta de susan hidratat cu sare si zeama de lamaie)
- Morcovi 2 bucati mai mici
- O ceapa rosie medie
- Usturoi, 2 catei ..daca e romanesc puteti pune 3 sau 4
- O lingurita de mustar
- Ulei de masline 2 linguri
- Sare neiodata si piper dupa gust
Se hidrateaza lintea peste noapte si se fierbe maxim 15 minute.Dupa ce s-a scurs si s-a racit se mixeaza cu uleiul de masline pana se face o pasta cremoasa.
Separat se mixeaza in robotul cu lama S legumele: ceapa,usturoiul,morcovii odata cu pasta de tahini,mustarul si celelalte condimente
La final se amesteca si se omogenizeaza compozitiile
Se serveste cu ardei copti separat sau....
dupa preferinte se poate amesteca ardeiul copt cu lintea cand se blenduieste.