Pateu de ciuperci cu salata de gulie si rosii galbene
reteta 100% crudaIngrediente :
Salata:
- O gulie mare razuita
- 4,5 rosii galbene coapte
- O lingura ulei de masline
- Zeama de lamaie si sare neiodata dupa gust
Pateu de ciuperci:
- Ciuperci champignon 300 gr - curatate,maruntite si lasate la marinat cca 2,3 ore
- Seminte de floarea soarelui 100 gr - hidratata cateva ore
- Avocado 1 bucata
- Drojdie inactiva 2 lingurite
- Jumatate de dovlecel
- Ardei rosu 1 bucata
- Usturoi 3,4 catzelusi
- O ceapa rosie
- O legatura de marar
Se maruntesc ciupercile crude si se lasa la marinat macar 2 ore cu 2m3 linguri de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie
Dupa ce s-au marinat ciupercile se baga la blender sau robot alaturi de avocado,dovlecel,ardei,semintele de floarea soarelui,drojdia inactiva si usturoiul,sare neiodata si zeama de la cealalta jumatate de lamaie folosita la salata.Se mixeaza pana devine totul o pasta.Apoi se adauga mararul si ceapa rosie taiata marunt
Se serveste cu paine integrala,raw vegana sau felii de paine crocanta din secara si seminte