miercuri, 23 iulie 2014

Pranzul - 23 iulie 2014 - pateu de naut


                     

                              Pateu de năut





Ingrediente:

2 ½ căni boabe năut fiert cu 1 lingurita de turmeric
100 grame seminte de floarea soarelui hidratate
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
1 linguriță chimen si 2 de seminte de in măcinate
1 lingurita drojdie inactiva
3-4 linguri ulei de măsline
2 lingurițe sare (de mare fină)
puțină apă (aproximativ 1/2 cană) si putina zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun în castronul pentru blender așa cum sunt, cu excepția cepei care se toacă în cubulețe. Se blendează până ce se obține o pastă fină.
Dacă mai este nevoie de apă, se mai adaugă astfel încât să se poată blenda bine, dar nu atât de multă încât să devină supă-cremă de năut.



Poftă bună!