luni, 3 martie 2014

Pranzul - 3 martie 2014


Amintiri ..''cartofi pai cu mujdei de usturoi''

Din ciuperci pletorius taiate pai,marinate cu ulei de masline si lamaie,sare piper si boia dulce,apoi bagate la cuptorul deschis pentru deshidratare cca 3,4 ore...
Sosul de usturoi reteta proprie,super bun dar exagerat de picant !!! 
5 dulai de usturoi(recomand 3,4 catelushi),mustar boabe o lingurita(recomand jumatate sau deloc),1 lingura faina de soia,2 linguri seminte de susan si floarea soarelui rasnite(recomand hidratate),3 rosioare cherry,marar,ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie.Se mai adauga apa la blenduire pentru consistenta dorita.Am servit cu grisine integrale facute ieri si stingatorul de incendiu langa mine 
Pofta buna  



Se taie fasiutze ciupercile apoi se amesteca intru-un bol cu sare himalaya,piper,boia dulce si 1 lingura de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie.Se lasa 30 minute la marinat apoi se aseaza intr-o tava si se baga in cuptorul cald cu usa intredeschisa la deshidratat..Circa 2-3 ore pana ciupercile par zvantate si rumenite.Nu ungeti tava cu ulei caci ciupercile sunt deja unsuroase de la marinat.In locul cuptorului se recomanda folosirea deshidratatorului in caz ca aveti asa ceva...


Sosul de usturoi :
Se curata  3 catzei de usturoi si se amesteca in blender cu jumatate de linguritza boabe de mustar, 1 lingura semintze de susan macinat (se recomanda hidratate) 1 lingura semintze de floarea soarelui (se recomanda hidratate inainte cateva ore) ,3 rosii dulci cherry,un sfert de legatura marar si zeama de la jumatate de lamaie si 1 lingura ulei de masline..Pe masura ce blenduim se adauga apa pentru consistenta dorita.




Se serveste cu painica raw sau coapta din faina integrala Eu am folosit grisinele integrale coapte ieri..


POFTA BUNA 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu